Вкусни и бързи, една лека вариация на класическите тиквени кюфтета. Сладките картофи придават леко сладникав вкус и не са много мазни. Идеални са за обяд, който да вземете в офиса или да приготвите за малкия ученик. А ако добавите и една салата към тях...
Моите леко прегорели кюфтенца от тиквички и сладки картофи
Какво ви е необходимо:
(за около 15 кюфтета)
1 средно голяма тиквичка
1 средно голям сладък картоф
2 големи яйца
1 с. л. кокосово брашно (ако не спазвате диета може и обикновено)
2 скилидки чесън, нарязани наситно
кимион
малко магданоз, накълцан наситно
сол
черен пипер
олио
Започваме:
Обелете и настържете тиквичката и сладкия картоф. С ето този уред стана за 3 минути, но ако нямате може и по класическия начин - с рендето :)
Сложете настърганите тиквички и сладки картофи в голяма купа, в която ще объркате сместа. Чукнете вътре яйцата. Добавете подправките: сол, черен пипер, кимион, магданоз и брашното.
Моите леко прегорели кюфтенца от тиквички и сладки картофи
Какво ви е необходимо:
(за около 15 кюфтета)
1 средно голяма тиквичка
1 средно голям сладък картоф
2 големи яйца
1 с. л. кокосово брашно (ако не спазвате диета може и обикновено)
2 скилидки чесън, нарязани наситно
кимион
малко магданоз, накълцан наситно
сол
черен пипер
олио
Започваме:
Обелете и настържете тиквичката и сладкия картоф. С ето този уред стана за 3 минути, но ако нямате може и по класическия начин - с рендето :)
Сложете настърганите тиквички и сладки картофи в голяма купа, в която ще объркате сместа. Чукнете вътре яйцата. Добавете подправките: сол, черен пипер, кимион, магданоз и брашното.
Омесете ги добре.
В незалепващ (тефлонен) тиган загрейте малко мазнина.
Оформете плоски кюфтенца и ги изпържете в тигана. След като сложите кюфтето в тигана може да го натиснете с вилица отгоре, за да стане още по-тънко.
Оставете изпържените кюфтета върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
Еднакво вкусни са и студени, и топли.
В незалепващ (тефлонен) тиган загрейте малко мазнина.
Оформете плоски кюфтенца и ги изпържете в тигана. След като сложите кюфтето в тигана може да го натиснете с вилица отгоре, за да стане още по-тънко.
Оставете изпържените кюфтета върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
Еднакво вкусни са и студени, и топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар